Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Arkitekturen

Folkhems byggnation vid Årstafältet är ritat av Allan Campbell och Kirstin Haggart vid välrenommérade arkitektbyrån Whaugh Thistleton Architects från London. Denna arkitektbyrå arbetar aktivt med miljö och klimat och ritar främst projekt i massivt trä, helt i linje med Folkhems vision och vi är så glada över detta samarbete!

Nedan följer arkitekternas tankar kring gestaltningen av projektet.

"Through careful environmental site analysis the design enhances passive design principles, is low in embodied carbon and minimises energy in use. The massing is articulated, through the use of a varied roof scape, fenestration and robust materials, into identifiable blocks, which creates a hierarchy of building scale, street scale and human scale. A distinct ground floor datum is set and articulated to provide activity and interest at pedestrian level. The social infrastructure - public realm and non-residential spaces – is integral to the design, and will provide amenity that supports new residents within the development and across the wider masterplan."

Vill du läsa mer om Whaugh Thistleton Architects? Besök deras hemsida här!