Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Bra för klimatet och för plånboken

Det finns många fördelar med att bygga i trä, inte minst för klimatet. Materialet väger mindre, vilket gör transporterna mer miljövänliga, och trä är ett återvinningsbart och naturligt material. Men framför allt så binder trähusen koldioxid – mycket koldioxid. Och även om själva byggnationen orsakar utsläpp så blir husen ändå faktiskt koldioxidpositiva; husen kommer alltså att binda mer koldioxid än vad vi släpper ut under byggnationen av ditt nya hem.

Hus byggda i trä får också ett naturligt behagligt inomhusklimat, och en inbyggd ljuddämpning som måste upplevas. Trä är ju också ett helt naturligt material, utan tillsatser eller giftiga ämnen. I trähus mår man bra, helt enkelt. Sjöhusen kommer dessutom att bli ett Svanenmärkt byggprojekt. Det är så klart trevligt i sig, men innebär också att du hos många banker får rabatt på din ränta – och därmed ett billigare boende.

Folkhem - Svanencertifierade hem

Gröna bolån - få rabatt på räntan