Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Nyproduktion av trähus på Södermalm

Lite om Södermalm

Södermalm i Stockholm med postnummer som startar på 116-118 är en mycket populär del av Stockholms innerstad. Södermalm sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull söderut, västerut går gränsen vid Danvikskanalen och i öster av Bergsund vid Reimersholme, som man finner invid det trendiga området Hornstull.

Grönt är skönt och det stämmer även in på Södermalm, här finner man flertalet gröna oaser så som Vitabergsparken vid Skanstull och Tantolunden med sina sandstränder invid Hornstull. Ett annat populärt grönt inslag är Idrottsklubben Hammarby, Söders stolthet.

När du bor på Södermalm har du nära till Södersjukhuset och Rosenlunds sjukhus och flertalet vårdcentraler.

Det finns mängder av restauranger och caféer och även shopping såklart och hittar du mot all förmodan inte vad du vill ha inom stadsdelen så är resten av innerstaden bara ett stenkast bort. Antingen tar du någon av alla innerstadsbussar som finns, tunnelbanan eller pendeltåget vid Södra station eller varför inte promenera längs alla de härliga promenadstråk som finns.

SNABBA FAKTA OM SÖDERMALM

  • Folkmängd: 130 000 invånare
  • Yta: 5,71 km2