Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Nyproduktion av trähus i Vasastan

Lite om Vasastan

Vasastan med postnummer 113 är en populär del av Stockholms innerstad. Med Vasastan avses det område av Stockholms city som ligger norr om Tegnérgatan och väster om Birger Jarlsgatan. I väster och norr är avgränsningen naturlig, med Barnhusviken och Norra Länkens motorväg, som skiljer Stockholms kommun från Solna kommun.

Inom Vasastan finns flera mindre områden, som Birkastan, Sibirien, Röda bergen och Atlasområdet. Genom Vasastan löper de gatorna Odengatan, Sankt Eriksgatan och Sveavägen, med Torsgatan och Karlbergsgatan som livsnödvändiga artärer. Här hittar vi parkerna Vasaparken, Observatorielunden, Vanadislunden och delar av Tegnérlunden.

När du bor i Vasastan har du nära till Karolinska Sjukhuset i Solna. Här finns även Sabbatsberg med olika typer av specialistsjukvård. Det finns även en kvartersakut på Surbrunnsgatan och husläkarmottagningar på Odenplan och Döbelnsgatan.

Det finns mängder av restauranger och caféer och även shopping såklart och hittar du inte vad du vill ha inom stadsdelen så är resten av innerstaden bara ett stenkast bort. Antingen tar du någon av alla innerstadsbussar som finns, tunnelbanan eller pendeltåget som numera finns vid Odenplan. Om några år tillkommer dessutom den nya tunnelbanelinjen Gula linjen som ska gå mot Arenastaden i Solna.

SNABBA FAKTA OM VASASTAN

  • Folkmängd: 63 000 invånare
  • Yta: 3,05 km2
  • Befolkningstäthet: 20 656 inv/km2
  • Antal caféer: 89