Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Nära till allt

Så kan man sammanfatta Cederhusens geografiska läge.

Hagaparken, ett stenkast bort, är ett paradis för promenader, jogging, cykelturer, paddling, tennis, picknick, brännboll eller en stund för dig själv med en bok i gröngräset. Vintertid är det många som åker pulka, skidor och skridskor i parken eller på Brunnsvikens is. Sedan värmer du dig kanske med en kaffe eller en kopp varm choklad i Koppartälten. Nya Norra Stationsparken blir ett grönskande stråk med mycket lekytor, vattenspeglar och ett mysigt café vid klocktornet.

City ligger på promenadavstånd och tunnelbanans nya gula linje, som håller på att byggas, kommer att stanna nästan utanför din dörr. Bussar och citybanan hittar du runt hörnet.

Barnen får också plats

Barnen har också en självklar plats i Hagastaden. Närheten till naturen, lekplatser, grönområden gör att de yngre också trivs. Dessutom byggs nu förskola, en stor skola och en idrottsanläggning i området. Till skillnad från en del andra områden är det redan planerat för att barn och unga ska ha nära till allt de behöver.

Restaurangliv och caféer

I Hagastaden växer nu många restauranger, caféer och flera mataffärer fram. Italienskt, sushi eller varför inte en drink på hotell Bliques takbar och middag i restaurangen efteråt? Eller gå några steg till och ät en oförglömlig middag på någon av Vasastans två Michelin-krogar.

För den kulturintresserade är det bara någon minuts promenad till Stockholms hetaste galleriområde, Stockholm Gallery District. Självklart är det heller inte långt till Vasastans utbud av nöjen och kultur. Stadsbiblioteket som ritats av Gunnar Asplund är lika innehållsrikt som vackert på utsidan. I Vasaparken hittar du Sven Harrys spännande konstmuseum och senare tittar du kanske in i Bonniers konsthall på vägen hem.

Träning

I Hagastaden finns också flera gym och ett har till och med en löparbana på taket.Barnen har också en självklar plats i Hagastaden. Närheten till naturen, lekplatser, grönområden gör att de yngre också trivs. Dess utom byggs nu förskola, en stor skola och en idrottsanläggning i området. Till skillnad från en del andra områden är det redan planerat för att barn och unga ska ha nära till allt de behöver.

Här är det

Har du frågor?

Hör gärna av dig.