Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Så här går ett köp till

VIP-säljstart
Om du anmält intresse för Cederhusen före VIP-säljstart kommer du få möjlighet att köpa en lägenhet i etapp tre före alla andra. Om det finns flera intressenter på samma lägenhet går vi efter anmälningsdag, det vill säga den dagen du först anmälde intresse för projektet Cederhusen.

Förhandsavtal

När du bestämt dig för en bostad skriver du ett förhandsavtal. Detta sker digitalt med bank-ID. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföre­ningen på 100 000 kronor. Om du ska låna pengar, behöver du ett lånelöfte från en bank.

Allmän säljstart
När VIP-försäljningen är avslutad släpps kvarvarande lägenheter till försäljning för alla. Lägenheterna säljs då enligt principen "först-till-kvarn" och du kontaktar våra mäklare vid intresse.

Byggstart
Vid uppnådda säljkrav tar vi byggstartsbeslut och börjar bygga. Vi håller dig löpande informerad om vad som händer i projektet.

Dina inredningsval
Du kan själv påverka material och färger för att förverkliga just din bostadsdröm. Aktuella tillvalsmöjligheter och stopptider presenteras till dig under processens gång.

Upplåtelseavtal
När det närmare sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal. Detta sker under en tvåveckorsperiod som framgår av ditt förhandsavtal. 3-6 månader innan tillträde betalar du en handpenning på tio procent av insatsen, minus tidigare förskott.

Informationsmöte
Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet.

Funktionsgenomgång
När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där du, tillsammans med vår serviceorganisation, går igenom alla funktioner i din nya bostad.

Tillträde
När du visat upp kvitto på slutbetalningen får du dina nycklar. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en bopärm.

Trygg efter inflyttningen
När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår service­organisation nås enkelt på telefon eller epost.

Utvärdering av ditt bostadsköp
Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.