Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Om oss

”Med drivkraften att vara en förebild och innovatör inom hållbart byggande, tar Folkhem med sina hus i trä ett tydligt ställningstagande i klimatfrågan. Folkhem har sitt säte i Stockholm och har idag över 1200 byggrätter under utveckling i Stockholm, Sundbyberg och Uppsala. "

Nya projekt och samarbeten

Folkhem ligger i framkant både med miljöarbete och bostadsutveckling. Vill du vara med och utveckla bostadssamhällen med positiv inverkan på miljön? Är du markägare eller har en fastighet med potential och önskar samarbeta? Kontakta oss gärna!

Läs mer

Varför vi bygger trähus

Sverige har en lång historia av att bygga hus, bostadsområden och hela städer i trä. En resurs som med ett hållbart skogsbruk kommer vara oändlig. Folkhems affärsutvecklingschef Anna Ervast Öberg förklarar vad som egentligen definierar ett trähus, hur de påverkar miljön och varför vi på Folkhem valt att bygga alla våra hus av trä.

Läs mer

Om våra ägare

Folkhem Trä AB marknadsförs under varumärket Folkhem och ägs gemensamt av Nordr och Rikshem.

  • Nordr har funnits i Sverige sedan år 2000 och har byggt mer än 6 000 bostäder i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Enkelt uttryckt förvärvar Nordr mark eller bebyggda fastigheter och skapar nya bostäder, samt utvecklar områdena runt omkring dem. Läs mer om Nordr.
  • Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Rikshem äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner och erbjuder ett tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Pensionsförsäkring AB. Läs mer om Rikshem.