Om oss

Folkhem Trä AB marknadsförs under varumärket Folkhem och ägs gemensamt av Nordr och Rikshem.
Om Folkhem

En film om Folkhem och resan mot ett fossilfritt Sverige med hållbar stadsutveckling.

Publicerat av Folkhem Tisdag 24 september 2019
En film om Folkhem och resan mot ett fossilfritt Sverige med hållbar stadsutveckling.

Om våra ägare

  • Nordr har funnits i Sverige sedan år 2000 och har byggt mer än 6 000 bostäder i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Enkelt uttryckt förvärvar Nordr mark eller bebyggda fastigheter och skapar nya bostäder, samt utvecklar områdena runt omkring dem. Läs mer om Nordr.
  • Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Rikshem äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner och erbjuder ett tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Pensionsförsäkring AB. Läs mer om Rikshem.

För kommuner och markägare

Är du en markägare med ett projekt eller en fastighet med potential? Vi är alltid på jakt efter nya, spännande projektidéer. Kontakta oss gärna.

Läs mer

Varför vi bygger trähus

Sverige har en lång historia av att bygga hus, bostadsområden och hela städer i trä. En resurs som med ett hållbart skogsbruk kommer vara oändlig. Folkhems Cecilia Seavers förklarar vad som egentligen definierar ett trähus, hur de påverkar miljön och varför Folkhem har valt att bygga alla sina hus av trä.

Läs mer