Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

Artiklar och inspiration om trähus

Vi får många frågor om trähus. Här svarar vi på några av dem.

Artiklar

 • Ljudmiljö i trähus

  Hur är det med ljudmiljön i moderna trähus? Är det någon skillnad jämfört med hus byggda av betong?

  Läs mer
 • Brandsäkerhet i trähus

  Något som kommer med att bo i ett hus från Folkhem är att det är byggt i trä – ett material som lätt kan förknippas med en ökad brandrisk, en myt vi på Folkhem mer än gärna slår hål på.

  Läs mer
 • Så funkar det med underhåll av trähus

  Många tror att hus byggda av trä kräver mer underhåll, men är det verkligen så? Och krävs det i så fall mer av de boende? Vi har intervjuat Fredric Benesch, Arkitekt på in Praise of Shadows om underhåll i flerfamiljsbostadshus i trä.

  Läs mer
 • En film om Cederhusen

  Anna Ervast Öberg är ansvarig projektutvecklare för Cederhusen. Lyssna på henne beskriva projektet - det första stora kommersiella trähusprojektet i Stockholm

  Läs mer
 • Varför vi bygger trähus

  Folkhems Anna Ervast Öberg förklarar vad som egentligen definierar ett trähus, hur de påverkar miljön och varför Folkhem har valt att bygga alla sina hus av trä.

  Läs mer
 • Varför bygga i trä?

  För Johan Fröbel, chef för distribution och teknik på Svenskt Trä, är svaret givet: det är ett miljövänligt och förnybart material som binder upp till 800 kg Koldioxid per kubikmeter. Lyssna på vad han har mer att säga.

  Läs mer
 • Trä från början till slut

  Cederhusen i Hagastaden är och har varit en strategisk miljö- och hållbarhetssatsning från start. Att enbart bygga bostadshus i trä innebär ett tydligt ställningstagande i klimatfrågan.

  Läs mer
 • Så påverkar trähus våra sinnen

  Forskning visar att vårt välbefinnande ökar av att bo i trähus. Både genom den upplevelse det är att bo i ett sådant hus men också i hur miljön fysiskt påverkar oss. Tomas Nord förklarar hur det fungerar.

  Läs mer
 • Tankar om trähus

  Fredric Benesch, arkitekt på in Praise of Shadows, berättar om sina tankar inför byggandet av Folkhems trähus i Klockelund och Magelungens Strand i Farsta i södra Stockholm.

  Läs mer
 • Om trähus

  De binder koldioxid, går fortare att bygga, är lättare än betong och är tystare - både att bygga och att bo i.

  Läs mer