Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår

En film om Cederhusen

Anna Ervast Öberg är ansvarig projektutvecklare för Cederhusen. Lyssna på henne beskriva projektet - det första stora kommersiella trähusprojektet i Stockholm

Vad Anna säger i filmen:

– Cederhusen är ett superspeciellt projekt. Det är helt unik för att det är det första stora kommersiella trähusprojektet i Stockholm och det byggs på en jättesvår tomt uppe på en överdäckning på en plats som är väldigt komplex så det är en hög grad av ingenjörskonst bakom projektet.

– Vi bygger också högre i massivträstomme än vad man gjort hittills. Vi går ut på en extremt tuff marknad och testar hela det här sättet att bygga gentemot en väldigt medveten målgrupp.

– Vi bygger bara i trä då vi tror att det är framtidens sätt att bygga på. Det finns flera skäl till det men framför allt är det klimataspekten. Det är ett byggmaterial som är helt förnyelsebart, som vi planterar och som är oändligt. Det tar inte slut om vi tar hand om våra skogar och det äter koldioxid. Men framförallt så är det för att vi tror att man mår bra i de här husen. Vi tar bort plasten ur väggarna. Vi får väldigt energieffektiva hus som fortfarande andas.

– Jag älskar att jobba med det här, säger Anna Ervast Öberg. Jag tycker det är ett helt fantastiskt projekt och så roligt att det kommit hela vägen hit efter så många års arbete. Så det här är framtidens sätt att bygga på, och det vill vi bevisa med det här projektet. Jag skulle gärna bo i en bostad som är byggd i trä och där man vet vad väggarna innehåller.

Fler artiklar om trähus

 • Artiklar och inspiration om trähus

  Vi får många frågor om trähus. Här svarar vi på några av dem.

  Läs mer
 • Varför vi bygger trähus

  Folkhems Anna Ervast Öberg förklarar vad som egentligen definierar ett trähus, hur de påverkar miljön och varför Folkhem har valt att bygga alla sina hus av trä.

  Läs mer
 • Om trähus

  De binder koldioxid, går fortare att bygga, är lättare än betong och är tystare - både att bygga och att bo i.

  Läs mer